0



Ojojoj, kolejny post, który czekał w brudnopisie na zapracowaną Monisię.
Chyba ciężko będzie teraz o drobne młode ziemniaczki, ale może przyda się w przyszłym roku. ;-)
 

Młode ziemniaczki z ogórkami i dressingiem musztardowym

300 g młodych drobnych ziemniaczków
oliwa z oliwek do smażenia
kilka gałązek koperku
2 ogórki małosolne
 
łyżeczka musztardy starofrancuskiej
łyżeczka musztardy miodowej
pół łyżeczki miodu
kilka łyżek oliwy z oliwek
sól i pieprz 

Ziemniaczki czyścimy szczoteczką, gotujemy w posolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaczki odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy ziemniaczki (w całości lub pokrojone na mniejsze cząstki) od czasu do czasu mieszamy, żeby przysmażyły się ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek.

W międzyczasie kroimy ogórki małosolne w nieduże paseczki.
Pozostałe składniki mieszamy w małej miseczce, tak aby powstał jednorodny dressing.

Gotowe ziemniaczki wykładamy na talerze, posypujemy ogórkami i polewamy dressingiem.




Prześlij komentarz

 
Top