Od pewnego czasu czuję jak doskwiera mi samotność, aż głupio mi się do tego przyznać, bo wiem, że wokół mnie jest mnóstwo wspaniałych osób: moje Pumpeczki, przyjaciele, znajomi...ale nie umiem uwolnić się od myśli, że chciałabym z kimś dzielić się kromeczkami, pracowym narzekaniem, czy Pumpkowymi śmiesznostkami...
Młode ziemniaczki ze szpinakiem i cebulką
Ziemniaczki myjemy i gotujemy, pod koniec gotowania solimy.
W
trakcie gotowania ziemniaków przygotowujemy cebulkę, najpierw w
miseczce przygotowujemy dressing mieszając ocet, olej i cukier,
następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cebulkę. Odkładamy do
lodówki, żeby się marynowała.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy w grube plastry.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy. Gdy usmażą się z jednej strony przewracamy je na drugą, pod koniec dodajemy posiekany szpinak i smażymy jeszcze kilka minut.
Do podsmażonych ziemniaczków i szpinaku dodajemy cebulkę z zalewą.
Prześlij komentarz