0


Dziś w końcu, choć odrobinę przyjemniejszy dzień, ale Mysia i tak próbuje wejść mi na głowę, cóż, taki los...łudzę się, że Timi będzie grzeczniejszy. ;-)
Mój quiche to wersja odchudzona przepisu z książki Quiche D. Neri.

Quiche z tuńczykiem i majonezem

Opakowanie ciasta francuskiego

Nadzienie:
2 puszki tuńczyka rozdrobnionego (2 x 185 g)
660 g jogurtu greckiego
5 jajek
125 ml majonezu
garść kukurydzy konserwowej
sól, pieprz
koperek do posypania quicha po wierzchu

Tuńczyka odsączamy z płynu. Jajka ubijamy, dodajemy jogurt, majonez oraz przyprawy, ubijamy.Gdy produkty dobrze się połączą dodajemy tuńczyka oraz odsączoną kukurydzę, mieszamy.

Na formie o średnicy 27 cm i wysokich brzegach rozkładamy ciasto francuskie, nakłuwamy je widelcem i wylewamy masę tuńczykową.

Quiche pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 30-40 min, do momentu zrumienienia brzegów ciasta i ścięcia się masy (masa na środku tarty może być lekko płynna).

Prześlij komentarz

 
Top